serial o jidle

Seriál o jídle – žijeme jen jednou

Žijeme jen jednou a to se mám držet v jídle i na oslavách? A ty jsou nějak pořád častější, pravda… „Samá návštěva, já nemám na nic čas“….A proto:„Co si nenakoupíš, to doma mít nebudeš…“„Co doma mít nebudeš, to nesníš“ (ani z toho neuvaříš…že by se měly prohlídnout domácí zásoby, udělat nákupní seznam za střízliva a

Seriál o jídle – žijeme jen jednou

jídlo na párty

Žijeme jen jednou a to se mám držet v jídle i na oslavách?

A ty jsou nějak pořád častější, pravda… „Samá návštěva, já nemám na nic čas“….
A proto:
„Co si nenakoupíš, to doma mít nebudeš…“
„Co doma mít nebudeš, to nesníš“ (ani z toho neuvaříš…že by se měly prohlídnout domácí zásoby, udělat nákupní seznam za střízliva a že nechodit máme na nákup hladoví, to už je otřepaný a starý – leč v kalorickém boji důsledně vyzkoušený… nedojídat po dětech, to je pro tatínky leckdy zkouška ohněm…)….

Tak to bychom měli domácí oslavy teoreticky vyřízený…

Co venku? „Doma jez, co máš a venku, co ti dají“ – a teď co zahrát? Sicilskou obranu nebo dámský gambit? Často je člověk pod tlakem šachu (či dokonce matu, hraje-li hostitel i silný lihový útok) a nezbývá než promyšleně improvizovat…… spíše než provokovat rolí komisního dietáře/ ky… u vyhlášených dobrot nebo tam, kde prostě nelze dost dobře taktizovat natož vyhlásit ústup nezbývá než vyhlásit „dietní prázdniny…“ – tam, kde je poctivě nadietováno nebo nacvičeno, to problém nebývá… takto to ale většinou bývá jen zřídka… nicméně jídlo je jedním z ústředních požitků člověka – takže i přístup „dnes si užiju a doženu to přeci jindy“ – může být variantou, nad kterou se i rozumný terapeut neošklíbá….

Pohled na osobní váhu zato bývá s jistotou po takové „jízdě“ i docela krušný… protože však člověk se dopouští podle svého neměnného „biologického chuťového kompasu“ nejraději vyššího příjmu sladkého a tučného (v případě masových pochutin často spojeného i s vysokým příjmem soli), nemusí to být až taková tragédie. Do prudkého nárůstu tělesné hmotnosti (zvláště držel-li člověk předtím poctivě redukční dietu…) se promítne krátkodobé většinou navýšení zásob zásobního glykogenu v těle a spolu s tím navýšení i příjmu kuchyňské soli… obojí ukládání se v těle pojí i s nutným s tím souvisejícím nárazovým vysokým příjmem tělesné vody k udržení glykogenu a natria v těle – toto vše však při nastavení důkladného dietního očistného režimu klesá za jeden až tři dny k výchozímu stavu – můžeme-li si to ověřit měřením složení těla, vidíme to na vlastní oči…

A můžeme potom směle pokračovat k vytyčeným cílům – žádoucí „síťový graf“ má ovšem každý z nás stanoven podle libosti a možností – „jaký si to uděláš, takový to máš“… Tak zas příště….

Budeme časem probírat i konkrétnosti postupů (právě se mezi sebou v týmu bavíme o tom, do čeho všeho se pouštět) —- však pište, o co máte zájem…

JE MOŽNÉ TO MÍT POD KONTROLOU, NE ŽE NE…

Zdraví Vás Tým NutriPro-NutriData

Mohlo by vás zajímat

Jeden komentář: „Seriál o jídle – žijeme jen jednou“

  1. janek avatar
    janek

    pekne fotky, uplne jsem dostal hlad… ale hlidat to asi nebudu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *